Ndërlidhjet

Bazë ruse në Osetinë e Jugut


Osetia e Jugut, rajoni që ka shpallur pavarësinë nga Gjeorgjia, është përgatitur t'i lejojë Rusisë për 99 vjet një bazë ushtarake në territorin e saj.

Rusia ka qenë nxitësja kryesore e Osetisë së Jugut dhe Abkazisë për të shpallur pavarësinë nga Tbilisi.

Gjeorgjia dhe Rusia hynë në konflikt të armatosur gushtin e kaluar për Osetinë e Jugut.
XS
SM
MD
LG