Ndërlidhjet

BB kërkon raportet për masat intervenuese


Banka Botërore ka kërkuar nga anëtarët e Grupit 20 që të ashpërsojnë qëndrimin ndaj proteksionizmit dhe t'i dorëzojnë Organizatës Botërore të Tregëtisë raportet për subvencionet e reja ose kufizimet tregtare çdo tre muaj.
Presidenti i Bankës Botërore, Robert Zelik, ka bërë të ditur se liderët e Grupit 20 nuk guxojnë të heshtin ndaj masave intervenuese, kur bëhët fjalë për tregtinë, paketat stimuluese ose programet për ta ndihmuar ekonominë.
"Izolacionizmi ekonomik mund të shkaktojë spiralen negative të zhvillimeve sikurse ato të viteve të 30-ta, i cili kishte ngarkuar stituatëm edhe më shumë, ka theksuar Zelik.
XS
SM
MD
LG