Ndërlidhjet

Zvicër: Jo më azil politik për shtetasit e Kosovës


Autoritetet e Zvicrës, prej një prillit nuk do të pranojnë më kërkesa për azil politik nga shtetasit e Kosovës dhe të Serbisë, të cilat janë radhitur në listën e "vendeve të sigurta".

Në komunikatën e autoriteteve thuhet se kriteret kryesore për përfshirjen e shteteve në këtë listë janë respektimi i të drejtave të njeriut dhe zbatimi i konventave ndërkombëtare në fushën e të drejtave të njeriut dhe mbrojtjes së refugjatëve.
XS
SM
MD
LG