Ndërlidhjet

Smirnov i ndalon hyrjen diplomatëve


Udhëheqësi i rajonit separatist të Transnjestrisë, Igor Smirnov nuk ka lejuar të hyjnë në territorin e kontrolluar prej tij ambasadorët e SHBA-ve, Çekisë dhe BE-së.

Smirnov tha se hapi i marrë ëshë në përputhje me moslejimin për të udhëtuar në vendet e BE-së që i është bërë drejtuesve të Transnjestrisë.

Kjo e fundit është një nga të ashtëquajtuarat konflikte të ngrira në hapësirën ish Sovjetike. Zyrtarisht është pjesë e Moldavisë, por që nga viti 1990 kërkon shkëputjen.
XS
SM
MD
LG