Ndërlidhjet

Geithner kërkon më shumë pushtet për krizën


Sekretari amerikan i Thesarit, Timothy Geithner kërkoi nga Kongresi t'i japë më shumë përgjegjësi në mënyrë që të merret me rregullimin e kompanive financiare që rrezikojnë falimentimin. Rënia e këtyre kompanive, sipas Geithner, do të paraqiste rrezik serioz për ekonominë amerikane.

Geithner kërkoi pushtet të mjaftueshëm që të marrë kontrollin e bankave dhe të aseteve të tyre që paraqesin rrezik si dhe të shesë asetet me vlerë tek konkurrentët.
XS
SM
MD
LG