Ndërlidhjet

SHBA: Pakistanezët kanë lidhje me militantët


Shefi i shtamadhorisë së bashkuar të ushtrisë së Shteteve të Bashkuara, Mike Mullen, tha se ka "indikacione" se elemente të shërbimit të inteligjencës pakistaneze ende i mbështesin militantët e al-Kaidës dhe talibanët.

Ai kërkoi që agjencia informative e Pakistanit në mënyrë "fundamentale" ta ndryshoj raportin e saj me militantët në kufirin perëndimor me Afganistanin dhe në atë lindor me Indinë.

Këto komente u bënë, pasi presidenti amerikan, Barack Obama, dje e shpalli strategjinë e re për luftën në Afganistan.

Sipas kësaj strategjie, parashihet më tepër ndihmë amerikane për Pakistanin, në shkëmbim për bashkëpunim të shtuar në luftën kundër al-Kaidës dhe talibanëve.
XS
SM
MD
LG