Ndërlidhjet

Kriza e prodhuesve automobilistikë në SHBA


Shtepia e Bardhë ka bërë të ditur se General Motors dhe Chrysler, dy prodhuesit më të mëdhenj të automobilave në SHBA nuk kanë paraqitur plane të pranueshme për të marrë nga buxheti shtetëror para për shpëtim.
Përfaqësues të Administratës amerikane kanë thënë se presidenti, Barak Obama dhe kështilltarët e tij të lartë
kanë ardhur në përfundim se asnjëri nga këta prodhues automobilash nuk ka plan të arsyeshëm për ripërtrirje dhe se Uashingtoni nuk do te shpenzojë miliarda të reja dollarësh për t'i mbajtur ata.
XS
SM
MD
LG