Ndërlidhjet

Obama: Ekonomia amerikane po shënon përparim


Presidenti i SHBA-ve, Barak Obama, ka deklaruar se në ekonominë amerikane ka filluar të shihet përparim drejt rimëkëmbjes, ndonëse ajo ende është nën stres të madh. Duke theksuar të dhënat për rritje prej 20 për qind të kreditimit të ndërmarrjeve të vogla, Obama ka vënë në pah humbjet e shumë vendeve të punës dhe problemet tjera. Në takimin me zyrtarët e administratës së tij për ekonomi, Obama ka folur për mbështjetjen e ekonomisë, stabilizimin e bankave, zbutjen e tensioneve në tregun kreditor dhe për rritjen e punësimit.
XS
SM
MD
LG