Ndërlidhjet

Korea Veriore kërcënon me prova bërthmaore


Korea Veriore ka këcënuar sot se do të realizojë një provë të re bërthamore, si dhe do të bëjë testimin e një rakete ndërkontinentale ballistike, në qoftë se KS i OKB-së nuk kërkon falje për sanksionet e vëna ndaj këtij vendi.

Korea Veriore njëherit ka kërkuar që KS të tërheqë rezolutat kundër këtij shteti të miratuara për shkak të provave të mëparme bërthamore.

KS i OKB-së ka vënë sanksione ndaj Koresë Veriore pas lansimit të raketave ballisitke në korrik te vitit 2006 dhe për shkak të testeve bërthamore disa muaj më vonë.
XS
SM
MD
LG