Ndërlidhjet

Tadiq: E kundërshtojmë pranimin e Kosovës në FMN


Presidenti Boris Tadiq, tha se Serbia ka pasur pak gjasë, që ta pengoj hyrjen e Kosovës në Fondim Monetar Ndërkombëtar, por, sipas tij, kjo nuk do të thotë se Kosova është bërë shtet i pavarur.

“Ky nuk është lajm i mirë, por nuk është as tragjik, pasi një vend bëhet vërtetë shtet i pavarur dhe ndërkombëtarisht i njohur, vetëm kur të bëhet anëtar i Kombeve të Bashkuara”, tha Boris Tadiq.

Ai theksoi se Serbia “e kundërshton dhe çdo herë do ta kundërshtoj pavarësinë e Kosovës”.
XS
SM
MD
LG