Ndërlidhjet

BQE e zvogëloi shkallën e interesit


Banka Qendrore e Eropiane e ka ulur shkallën e interesit në 1%, që është shkallë rekorde e ulët. Kjo është bërë me qëllim që t’i jepet nxitje ekonomive të 16 vendeve, që e përdorin euron.

Megjithatë, kjo ulje e shkallës së kamatave ishte e pritur.

Më herët këtë javë, Komisioni Evropian njoftoi se Evropa ishte në mes të recesionit më të thellë prej Luftës së Dytë Botërore dhe parashikoi se ekonomia mund të shënoj rënie prej 4% këtë vit.
XS
SM
MD
LG