Ndërlidhjet

Klaus: Evropa kurrë s’do të ndalë zgjerimin


Presidenti i Çekisë, Vaclav Klaus, vendi i të cilit është kryesues i radhës i Bashkimit Evropian, ka përshëndetur fillimin e partneritetit të Unionit me gjashtë ish republikat sovjetike, por ka tërhequr vërejtjen që kjo të mos jetë ndërrim për perspektivën e anëtarësimit të plotë. "Zgjerimi i BE-së nuk do të përfundojë kurrë dhe ne nuk dëshirojmë të ndërtojmë një klub të mbyllur të të privilegjuarve", ka thënë Klaus në takimin e shefave të vendeve të BE-së dhe udhëheqësve të gjashtë ish republikave sovjetike.
XS
SM
MD
LG