Ndërlidhjet

Hamasi kërkon të marrë pjesë në qeveri


Lideri politik i organizatës radikale Hamas, Haled Mashall, ia ka tërhequr vërejtjen presidenit të autoritetit palestinez, Mahmud Abas, që të mos kërkojë krijimin e qeverisë së re pa përfaqësues të kësaj organizate.
Hamasi dhe dhe lëvizja Fatah tash disa muaj janë duke negociuar për krijiimin e një qeverie të bashkimit kombëtar.
Një bashkëpunëtori i presidentit Abas, ka thënë se kanë dështuar negociatat e ndërmjetësuara nga Egjipit dhe se Abas do të kërkojë nga kryeministri aktual, Salim Fajad ta formojë qeverinë e re pa pjesëmarrjen e Hamasit.
XS
SM
MD
LG