Ndërlidhjet

Rumania në eurozonën në 2015


Presidenti i Rumanisë Emil Bok tha se vendi i tij është i vendosur që ta adoptojë euron në vitin 2015, përkundër lëkundjeve ekonomike dhe turbullirave në eurozonën.

Blok tha se qeveria nuk ka arsye të braktisë synimin për t'u bërë anëtar i eurozonës.

Rumania është zotuar të ulë deficitin buxhetor në 4.4 % në vitin 2011 dhe në 3.0 % në vitin 2012, nga 6.5 % sa e kishte vitin e kaluar.

Por shkalla e inflacionit në Rumani është 8 %, më e larta në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG