Ndërlidhjet

Pragë: Samiti BE - Kinë


Në kryeqendren e Çekisë në Pragë po mbahet samiti i përfaqësuesve të Bashkimit Evropian dhe Kinës kushtuar përmirësimit të raporteve ekonomike dhe zvogëlimit të efekteve negative të krizës ekonomike botërore.
Samiti duhet të rikthej raportet e Brukselit dhe Pekinit në rrjedhat normale pas keqësimit të vitit 2008. Atbotë Pekini demonstrativisht kishte braktisur samitin pasi që kryesuesi i atëhershëm i BE-së, Nikolas Sarkozy ishte takuar me Dalaj Lamë, liderin shpirtëror të Tibetit.
XS
SM
MD
LG