Ndërlidhjet

1 miliardë $ për vaksinë kundër gripit të derrave


Shtetet e Bashkuara do të investojn 1 miliardë dollarë për prodhimin e vaksinës kundër gripit të tipit A (H1N1) dhe hulumtimeve klinike për efikasitetin e vaksinës, ka bërë të ditur ministria e Shëndetësisë e Shteteve të Bashkuara.
Ministria ka informuar se këto mjete do të shfrytëzohen për krijimin e antigjeneve, që hyjnë në përbërje të vaksinës.
Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë në botë aktualisht me këtë virus janë të infektuar rreth 11200 veta, prej të cilëve 86 kanë vdekur.
XS
SM
MD
LG