Ndërlidhjet

Obama: Sotomajor për Gjykatën Supreme


Presidenti i Shteteve të Bashkuara Barak Obama njoftoi sot se e ka zgjedhur juristen, Sonia Sotomajor, që të jetë gjykatësja e parë hispanike në Gjykatën Supreme.

Nëse konfirmohet nga Senati, Sotomajor do të vijë në vend të gjyqtarit të pensionuar, Dejvid Suter.

Demokratët e kanë shumicën në Senat, dhe pritet që konfirmimi i Sotomayor të jetë i sigurtë.
XS
SM
MD
LG