Ndërlidhjet

KB: 2,6 % rënie ekonomike në botë në 2009-tën


Kombet e Bashkuara presin që ekonomia globale në vitin 2009 të pësojë një rënie prej 2,6 për qind.

Një studim i ri paralajmëron se një rënie e zgjatur globale është ende e mundur përtej vitit 2010, megjithë pakot stimuluese të qeverive dhe planeve të bankave për shpëtim.

Studimi vlerëson se tregu i kapitalit të bankave në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara në periudhën shtator 2008-maj 2009 ka rënë për 60 për qind ose 2 trilion dollar.
XS
SM
MD
LG