Ndërlidhjet

Rënje e dhunës në Irak


Statistikat e qeverisë së Irakut thonë se numri i civilëve irakian të vrarë nga dhuna ka shënuar rënje të dukshme gjatë muajit të kaluar. Në fakt është regjistruar niveli më i ulët i dhunës që nga marsi i vitit 2003. Gjatë muajit të kaluar janë vrarë 124 civilë, 6 ushtarë dhe 25 policë.
Ky numër është gjysma e vrasjeve nga muaji prill.
Këto të dhëna janë paraqitur në çastin kur forcat e sigurisë së Irakut po përgatiten për të marrë kontrollin e plotë në qytete nga forcat amerikane gjatë këtij muaji.
XS
SM
MD
LG