Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Tadiq: Më shpejt në BE përmes energjisë


Presidenti i Serbisë Boris Tadiq ka propozuar që vendet fqinje të Ballkanit perëndimor të ndërmarrin një nismë të përbashkët të energjisë, për t'i përshpejtuar përpjekjet e tyre për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Tadiq i tha gazetës "Politika" se këtë sugjerim e ka bërë gjatë takimit të 14 vendeve të Evropës Qendrore.

Ai tha se Ballkani perëndimor është rruga më e shkurtër ndërmjet Azisë dhe Evropës, sidomos për gazin, i cili e bën rajonin "të pashmangshëm".
XS
SM
MD
LG