Ndërlidhjet

UNHCR: Iraku të angazhohet për të zhvendosurit


Agjencia për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara tha se Iraku duhet të bëjë më shumë për t'i inkurajuar njerëzit e zhvendosur që të kthehen në vendin e tyre.

Komisionarja e Lartë për Refugjatë e Kombeve të Bashkuara në Aman, Imran Riza, i tha agjencisë së lajmeve Rojters se njerëzit që janë zhvendosur në Jordani, po kthehen në Irak, por jo përfundimisht, për shkak të mungesës së ndihmës në infrastrukturë dhe të papunësisë.

Rreth 450 mijë irakianë jetojnë në Jordani dhe mbi 1.2 milion në Siri.
XS
SM
MD
LG