Ndërlidhjet

Inglish: Mohimi i gjenocidit, bashkëpjesëmarrje në krim


Ambasadori amerikan në Bosnjë, Çarls Inglish, ka porositur të gjithë ata që mohojn gjenocidin që ka ndodhur në Srebrenicë në vitin 1995, ose që minimizojn apo nuk pranojn përgjegjësinë për te, se në këtë mënyrë bëhen bashkëpjesmarrës në këtë krim.
Duke iu drejtuar të pranishmëve në tubimin komemorativ në Potoçari, me rastin e 14 vjetorit të gjenocidit ndaj boshnjakëve në Srebrenicë, Inglish ka thënë se ata që shfrytëzojn këtë tragjedi për qëllime politike “nuk respektojn viktimat dhe as nuk ngushllojn ata që vuajnë”.
XS
SM
MD
LG