Ndërlidhjet

KE: Serbia, Maqedonia, Mali i Zi – pa viza


Komisioni Evropian ka propozuar sot që liberalizimi i regjimit të vizave me Bashkimin Evropian për qytetarët e Serbisë, të Maqedonisë dhe Malit të Zi, të bëhet nga muaji janar.

Komisioni tha se Shqipëria dhe Bosnja nuk ishin përfshirë në këtë proces, për shkak se nuk kanë filluar që sistematikisht t'i fusin në përdorim pasaportat biometrike.

Vendimi i Komisonit duhet të ratifikohet nga të gjitha 27 vendet anëtare të BE-së dhe nga Parlamenti Evropian.
XS
SM
MD
LG