Ndërlidhjet

Eklipsi i Diellit e la Azinë në terr


Eklipsi më i gjatë i Diellit në shekullin 21, i ka lënë pjesë të mëdha të Azisë në terr, gjatë mëngjesit të sotëm.

Zënia e Diellit filloi në Indi dhe përfundoi në Kinë. Në disa pjesë eklipsi zgjati 6 minuta e 39 sekonda.

Eklipsi ndodhë kur Hëna e mbulon në tërësi Diellin dhe kjo shkakton errësirë në Tokë.
XS
SM
MD
LG