Ndërlidhjet

Votohet në Kurdistan


Në rajoni autonom të Kurdistanit, në veri të Irakut, sot mbahen zgjedhjet rajonale, parlamentare dhe presidenciale.
Vendvotimet janë hapur në tri krahina – Erbil, Dohuk dhe Sulejmani, ndërsa do të mund të votohet edhe në Bagdad.
Më shumë se 2.5 milionë kurdë zgjedhin kryetarin e ri dhe përfaqësuesit në kuvendet rajonale që ka 111 vende.
Zgjedhjet mbahen në çastin e tensioneve të ngritura ndërmjet autoriteteve lokale kurde dhe qeverisë qendrore në Bagdad, për shkak të kontrrollit mbi Kurdistanin, rajon i pasur me naftë.
XS
SM
MD
LG