Ndërlidhjet

Jeremiq: Pas vendimit të GJND-së, statusi i Kosovës i hapur


Ministri i punëve të Jashtme të Serbisë, Vuk Jeremiq, ka deklaruar se çështja e statusit të Kosovës do të mbetet e hapur pas mendimit të Gjyqit Ndërkombëtar të Drejtësisë për siç ka thënë ai “jo ligjshmërinë e pavarësisë së shpallur njëanshëm”.
Jeremiq pohon se Prishtina do të vihet në pozitë të vështirë dhe për herë të parë e motivuar për të gjetur zgjidhje kompromisi për statusin e Kosovës.
Në një intervistë për gazetën "Dnevnik" dhe duke folur për marrëdhëniet e Serbisë me NATO-n, ai ka thënë se anëtarësimi në këtë aleancë ushtarake “fare nuk është temë”.
“Në Kuvend me shumicë dërmuese është miratuar vendimi se Serbia është ushtarakisht neutrale dhe nuk besoj se në një të ardhme të afërt mund të bëhet çfardo ndryshimi rreth kësaj çështje”, ka thënë Jeremiq.
XS
SM
MD
LG