Ndërlidhjet

Piloti fluturoi me makinë sikur para 100 vitesh


Piloti francez, Edmond Salis, e ka ripërtrirë fluturimin e parë në Kanalin Anglez, me një monoplan, të ngjashëm me atë, që e përdori piloti Luis Bleriot, para 100 vitesh, të kompletuar me elisë druri, rrota të biçikletës dhe me një makinë me një forcë mesatare.

Piloti Salis e nisi fluturimin nga Bleriot Biç, në bregdetin verior francez dhe arriti në Dover, pas 40 minutash.

Koha prej 40 minutash ishte pak më e gjatë se ajo që e bëri Luis Bleriot, i cili në fluturimin historik, më 25 Korrik të vitit 1909, distancën e njejtë, e kaloi për 38 minuta.
XS
SM
MD
LG