Ndërlidhjet

Zagrebi dhe Lubjana afër tejkalimit të kontestit kufitar


Kroacia dhe Sllovenia kanë hartuar një plan sipas të cilit deri në fund të këtij viti do të mund të gjendet një zgjidhje për kontestin kufitar, kanë deklaruar kryeministrat e Kroacisë dhe Sllovensië, Borut Pahor dhe Jadranka Kosor. Ata kanë thënë se kanë hartuar marrëveshjen e cila do të harmonizohet deri në vjeshtë, ndërsa do të miratohet në fund të këtij viti.
Kontesti kufitar ndërmjet Lubjanës dhe Zagrebit tash sa kohë është bërë pegesë për afrimin dhe anëtarësimin e Kroacisë në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG