Ndërlidhjet

Rusia hapë bazë ushtarake në Kirgistan


Përfaqësuesit e Rusisë dhe Kirgistanit kanë arritur marrëveshje për hapjen e një baze ushtarake ruse në këtë ish republikë sovjetike, ku edhe Shtetet e Bashkuara kanë një bazë të rëndësishme ajrore.
Sipas kushteve nga memorandumi i përbashkët, që është nënshkruar në takimin e mbajtur në Çoplonati, Rusia do të mund të shtoj në masë të konsiderueshme numrin e ushtarëve në Kirgistan, gjatë 49 viteve të ardhshme, sa do të jetë në fuqi kjo marrëveshje.
XS
SM
MD
LG