Ndërlidhjet

BE dënon dëbimet në Jerusalem


Presidenca suedeze e Bashkimit Evropian ka dënuar dëbimet e fundit të familjeve palestineze nga Jerusalemi Lindor.

Në deklaratën e lëshuar nga presidenca theksohet se dëbimet “konfirmojnë një trend në rritje për dëmtimin e atmosferës së favorshme për arritjen e një zgjidhje praktike dhe të besueshme në konfliktin midis izraelitëve dhe palestinezëve”.

Të dielën, policia izraelite dëboi rreth 50 palestinezë nga shtëpitë e tyre në Jerusalemin Lindor.
XS
SM
MD
LG