Ndërlidhjet

Turqi, Rusi: U nënshkrua marrëveshja për gaz


Rusia e ka siguruar lejen e Turqisë për ndërtimin e gazsjellësit Rrjedha Jugore, nëpër ujërat e Turqisë.

Kryeministri i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan dhe kryeministri rus, Vlladimir Putin, sot e kanë nënshkruar marrëveshjen për ndërtimin e një pjese të gazsjellësit nëpër ujërat e Turqisë në Detin e Zi.

Me këtë gazsjellës, Rusia shpreson ta mbajë dominimin në vendet e Bashkimit Evropian, të cilat po përpiqen të gjejnë edhe furnizues të tjerë me gaz.
XS
SM
MD
LG