Ndërlidhjet

60 vjetori i Konventës së Gjenevës


Konventa e Gjenevës, që përcakton sjelljet në kohë lufte shënën 60 vjetorin.

Konventa përbëhet nga katër marrëveshje bazë që përfshijnë mbrojtjen e civilëve, të burgosurve të luftës, të plagosurve dhe të punonjësve humanitarë.
Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, organizata që mbikqyr zbatimin e Konventës, e përdori këtë përvjetor për të kërkuar nga vendet nënshkruese zbatim të plotë të Konventës së Gjenevës.

Konventa në fjalë është nënshkruar dhe ratifikuar nga 194 shtete.
XS
SM
MD
LG