Ndërlidhjet

Obama çmon gjyqtaren Sotomajor


“Betimi i gjyqtares Sotomajor na çoi edhe më pranë krijimit të një vendi të përkryer që ne synojmë”, tha presidenti Barack Obama me rastin e marrjes së detyrës nga gjyqtarja e sapoemëruar Sonia Sotomajor.

Kjo e fundit është e para anëtare nga komuniteti hispanik që arrin në Gjykatën e Lartë dhe e treta femër në historinë 220 vjeçare të gjykatës.
Emërimi i Sotomajorit ishte i pari vendim që presidenti Obama ka marrë lidhur me Gjykatën e Lartë amerikane.

Ashtu si dhe zgjedhja e Obamës emërimi i Sonia Sotomajorit në Gjykatën e Lartë shihen si hapa të rëndësishëm drejt shuarjes së dallimeve racore.
XS
SM
MD
LG