Ndërlidhjet

Gjukanoviq: Të mbyllet çështja e statusit të Kosovës


Kryeministri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, u angazhua për "mbylljen e çështjes së statusit" të Kosovës:

- Është shumë e rëndësishme që sa më parë të vihet pika në çështjen e statusit të Kosovës. Politikisht, pika është vënë dhe kam parasysh se po vazhdon një proces juridik para Gjykatës Ndërkombëtare, por e kam një ndjenjë se ky proces po e vazhdon iluzionin në disa adresa, tha zoti Gjukanoviq, në një intervistë për Radion Evropa e Lirë.

Mëtutje ai theksoi se “vënia e pikës në këtë proces”, do tu ndihmonte të gjithëve të kuptojnë se “disa faqe të historisë sonë janë shkruar përfundimisht dhe se do të ishte më mirë që t’u kthehemi atyre faqeve të zbrazëta, që duhet të plotësohen dhe ta definojnë ardhmërinë më të mirë për të gjithë ne”.
XS
SM
MD
LG