Ndërlidhjet

Pragë: Dhoma e Ulët për zgjedhje të parakohshmeDhoma e Ulët e Parlamentit ë Çekisë e ka miratuar amandamentin kushtetues që mundëson mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme.

Votimi u bë një ditë pasi Gjykata Kushtetuese i anuloi zgjedhjet e parakohshme për shkak të mungesës së bazës ligjore.

Nëse amandamenti miratohet nga Senati dhe nënshkruhet nga presidenti Vaclav Klaus, atëherë zgjedhjet e parakohshme mund të mbahen në nëntor.
XS
SM
MD
LG