Ndërlidhjet

KE: BE po del nga recesioni


Komisioni Evropian tha se Evropa është duke lënë pas recesionin.

Në parashikimin e fundit, Komisioni tha se ekonomia e BE-së duket se do të rritet lehtë në gjysmën e dytë të këtij viti, e udhëhqur nga rimëkëmbja e Gjermanisë dhe e Francës.

Por, ekzekutivi i BE-së tha se megjithatë, në fund të vitit ekonomia do të pësojë rënie për 4 për qund, meqë rimëkëmbja do të jetë e lëkundshme për shkak të rritjes së papunësisë dhe vendimit të qverive për t’i dhënë fund mbështetjes financiare për ekonomitë e tyre.
XS
SM
MD
LG