Ndërlidhjet

Çeki: Romët- viktima kryesore të dhunësRomët janë viktimat kryesore të dhunës në Çeki, thuhet në raportin e Komisionit evropian kundër racizmit dhe jotolerancës të Këshillit të Evropës.

“Shumica e viktimave të sulmeve të dhunshme raciste, përfshirë një vrasje në vitin 2007, janë kryesisht romë”, thotë raporti, duke theksuar se në Republikën e Çekisë ende po denoncohen raste të dhunës policore ndaj pakicave, sidomos romëve.
XS
SM
MD
LG