Ndërlidhjet

Zbulohet vaksinë që ul rrezikun nga AIDS


Për herë të parë, një vaksinë eksperimentale e ka ulur rrezikun e infektimit me virusin e AIDS-it.

Hulumtuesit thanë se vaksina ka ulur rrezikun për një të tretën në mesin e 16 mijë vullnetarëve në Tajlandë.

Studimi është kryer nga hulumtues tajlandezë dhe amerikanë dhe është procesi më i madh i kryer për vaksinën kundër AIDS-it.

Hulumtuesit e kanë përshëndetur këtë si arritje të madhe, duke thënë se po ofrohet shpresa për zhvillimin e vaksinës kundër virusit të AIDS-it.

Virusi ka mbytur 25 milionë njerëz, që kur u identifikua në vitet 1980-ta.
XS
SM
MD
LG