Ndërlidhjet

BE-Çeki, takim për TraktatinZyrtarë të lartë të Bashkimit Evropian po takohen me kryeministrin çek Jan Fisher. Në qendër të takimit është miratimi i Traktatit të Lisbonës nga Çekia. Pas miratimit nga Irlanda, traktati duhet të marrë dhe po-në çeke. Presidenti çek, Vasllav Klaus, kundërshtar i zëshëm i traktatit ende nuk e ka nënshkruar dokumentin.

Hyrja në fuqi e traktatit kërkon miratimin e të 27 vendeve anëtare. Traktati i hap rrugën reformave të thella institucionale në BE, përfshi dhe mundësinë e zgjerimit.
XS
SM
MD
LG