Ndërlidhjet

SHBA: Deficiti buxhetor - 1.400 miliarda dollarëDeficiti i buxhetit amerikan për vitin fiskal 2009, që përfundon në 30 shtator, kap shumën prej 1.400 miliardë dollarë.

Ndërhyrjet për shpëtimin e bankave të dështuara, paketat stimuluese ekonomike, dhe rënia e tatimeve në të ardhura bënë që deficiti të jetë aq i madh.

Zyra e Kongresit për buxhetin tha se deficiti është i barazvlefshëm me 9.9 përqind të Bruto Prodhimit Shoqëror.
XS
SM
MD
LG