Ndërlidhjet

Strasburg: Çmimi Saharov iu dha Memorialit rus


Çmimi Saharov i Parlamnent Evropian për këtë vit iu dha grupit rus për të drejtat e njeriut, Memorial.

Çmimin prestigjioz në emër të Memorialit e morën Oleg Orllov, Sergei Kovalev dhe Ludmilla Aleksejeva.

Presidenti i Parlamentit Evropian, Jirzhi Buzek, duke e shpallur fituesin e çmimit, tha se “nuk ishte zhvilluar një diskutim i gjërë gjatë Konferencës së Presidentëve, pasi kishte konsensus për Memorialin në Rusi”.
XS
SM
MD
LG