Ndërlidhjet

ANEB: Pritet përgjigjja nga Irani dhe fuqitë botërore


Agjencia Ndërkombëtare për Energji Atomike (ANEB), thotë se gjatë ditës pret përgjigjjet formale nga Irani dhe tri fuqitë botërore, Rusia, Franca dhe Shtetet e Bashkuara, lidhur me propozim tekstin, që nga Teherani kërkon dërgimin e procesit të uraniumit jashtë Iranit.

Ky propozim, që është mbështetur nga Shtetet e Bashkuara, synon ndaljen e aftësive potenciale të Iranit, që të krijoj armatim bërthamor.

Sipas planit të propozuar, Irani do t’i dërgonte rezervat e uraniumit të pasuruar në Rusi dhe Francë për konvertim në karburant atomik.

Ky karburant nuk do të mund të përdorej për armatim bërthamor.
XS
SM
MD
LG