Ndërlidhjet

Australi: Nisi gara solare ndërkombëtareNë qytetin verior Darvin të Australisë sot filloi gara solare e gjatë 3.000 kilometra.

32 garuesit nga mbarë bota do të duhet ta përshkojnë tërë kontinentin dhe të mbërrijnë në kryeqytetin Adelaid në 29 tetor.

Të gjitha automjetet e shrytëzojnë energjinë diellore.

Të shtunën, shpejtësia më e madhe që u arrit ishte 91 km / orë.

Gara zhvillohet nga nëntë orë në ditë, ndërsa gjatë natës automjetet pushojnë së lëvizuri.
XS
SM
MD
LG