Ndërlidhjet

Iran: Mund të dërgohet jashtë një sasi të uraniumit


Irani thotë se mund ta dërgoj jashtë një sasi të uraniumit të pasuruar në shkallë të ulët, për procesim të mëtejshmëm ose për të blerë drejpërsëdrejti kraburant atomik.

Ministri i jashtëm, Manuher Motaki, tha se Irani po e shqyrtonte propozimin e OKB-së, i cili parasheh dërgimin e një sasie të uraniumit të pasuruar në shkallë të ultë jashtë Iranit, për konvertim në karburant bërthamor dhe se përgjigjja ndaj këtij propozimi pritet brenda disa ditësh.

Kjo është shenja e parë zyrtare se Irani mund të pranoj pjesë të propozimit të OKB-së.

Këto komente të zotit Motaki u bënë derisa inspektorët e Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Atomike, e kanë përfunduar kontrollin e kapacitetit të dytë iranian për pasurimin e uraniumit, afër qytetit Kom.
XS
SM
MD
LG