Ndërlidhjet

Nju Jork: Rriten aksionet dhe çmimi i naftës


Çmimet e nafës dhe vlera e aksioneve kanë shënuar rritje pas sinjaleve se ekonomia amerikane është duke dalur nga recesioni. Çmimi i naftës ka shkuar në afër 80 dollarë, ndërsa vlera e aksioneve në Dow Jones ka fituar 2 për qind që është rritja më e madhe në tre muajt e fundit.
Më heret Uashingtoni kishte kumtuar se ekonomia amerikane kishte shënuar rritje 3.5 për qind në tremujorin e tretë të këtij viti që sinjalizon daljen e ekonomisë amerikane nga recesioni më i rëndë në 70 vitet e fundit.
XS
SM
MD
LG