Ndërlidhjet

Paris: Proces kundër ish presidentit ShirakGjykata franceze ka urdhëruar ngritjen e procesit kundër ish presidentit Zhak Shirak mbi akuzat për korrupcion, përkatësisht keqpërdorim të fondeve dhe “shkeljes së besimit”.

Pretendohet se Shirak ka keqpërdorur paratë e shtetit në kohën kur ishte kryebashkiak i Parisit në periudhën 1977 – 1995 duke punësuar aleatët e vet politikë në vende pune të shpikura.

Shirak i ka hedhur poshtë të gjitha akuzat.

Nuk është e sigurtë nëse ai do të dalë para gjykatës, për shkak se prokuroria në Paris ka kërkuar që procesi kundër tij të ndërpritet.
XS
SM
MD
LG