Ndërlidhjet

Klaus do të nënshkruajë Traktatin e LisbonësPresidenti i Çekisë Vaclav Klaus nuk do të vendosë më kurrfarë kushtesh për ta nënshkruar Traktatin e Lisbonës, dhe pret vetëm vendimin e Gjykatës Kushtetuese nëse marrëveshja është në pajtim me Kushtetutën e Çekisë, njoftoi zyra e shefit të shtetit.

Në komunikatë, Klaus ka theksuar se përjashtimi i ‘ekisë nga zbatimi i Kartës së të Drejtave Themelore, të cilën mbrëmë e miratuan liderët e BE-së në samitin në Bruksel, është “maksimumi i asaj që mund të arrihet”.
XS
SM
MD
LG