Ndërlidhjet

2 milionë fëmijë vdesin nga pneumoniaSot është Dita Botërore për luftimin e pneumonisë, që mbahet nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara.

Pneumonia është shkaktari kryesor i vdekjeve në mesin e fëmijëve të vegjël. Nga pneumonia humbin jetën çdo vit 2 milionë fëmijën nën pesë vjeç.

Kombet e Bashkuara kanë filluar aksionin për të parandaluar dhe vënë nën kontroll pneumoninë në 68 vende.
XS
SM
MD
LG