Ndërlidhjet

Slloveni-Kroaci, marrëveshje për kufirinKryeministrat e Kroacisë dhe Sllovenisë kanë nënshkruar marrëveshjen për kufijtë, çfarë zhbllokon pengesat ndaj Zagrebit në rrugën drejt anëtarësimit në BE.

Nënshkrimi i marrëveshjes u bë në Stokholm, pasi Suedia ka kryesinë e rradhës së Bashkimit Evropian. Marrëveshja për kufirin duhet të miratohet nga parlamentet e të dyja vendeve.

Kroacia e Sllovenia kanë pasur mosmarrëveshje lidhur me vijën kufitare detare.
XS
SM
MD
LG