Ndërlidhjet

Koshtunica: Statuti i Vojvodinës - separatist


Kryetari i Partisë Demokratike të Serbisë, Vojislav Koshtunica, ka vlerësuar se statuti i Vojvodinës është separatist dhe anti kushtetues dhe se qëllimi i tij i fundit është bërja e “shtetit mbi shtet”.
Koshtunica ka thënë se sipas statutit të ri, Vojvodina do të ketë përfaqësi të veta të veçanta në botën e jashtme dhe do të ketë të drejtën e marrëveshjeve ndër rajonale pa obligimin që ato t’i miratoi qeveria e Serbisë.
XS
SM
MD
LG